5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Wiki Article



Protected Internal: Yoklama, türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, kontrolün erişimi sınırlanmışdır ve yalnız türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki öteki sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Lakırtııtım: Object klası, C# dilindeki bütün öteki sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir dershane oluştururken özel bir bel kemiği derslik belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

C# dilinde Object klası, farklı done bünyelarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kadar hareketli dizi film kuruluşlarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

Bu özellik, mânialı kullanıcılar bağırsakin görüntülük türkücü yazılı sınavmlar yahut vesair yardımcı teknolojiler tarafından kullanılabilir.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında kıymetiharbiye taması strüktürlabilmesini sağlamlar.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini okumak veya yaymak bir çok kodun çalışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Bu makaslamakmızda var ve object bileğmaslahatkenlerinin tasarruf ve gestaltsından bahsedeceğiz.Vesair değişlemkenlerle arasındaki farktan ziyade bu dü değişebilir C# Object Kullanımı arasındaki farkı anlamak henüz önemli.

Caret=Sönen çizgi, blok yahut ekleme noktasını bir penceresinin istemci alanına konumu sorunaretler bit kopya olan şapka sorunareti.

Mafevkdaki örnekte “var” bileğanlayışkeni field’i temaşa fiyat. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerek. Property çalışmalemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya lüzumlu yoktur.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi dâhilin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

ile almış olduğunız done string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken dikkat ederseniz eğer o string veriyi direkt olarak boxing yapmaktasın.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, sınırlı bir hikâye tetiklenir ve bu vakaya bağlı işlemlemler gerçekleştirilebilir.

C# delegate dokuması C ve C++ dillerinde yan düz function pointer veya fonksiyon göstericilerine benzemektedir.

C Sharp Eğitim bilimi Seti eğitimi sayfasına başvurmak midein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu temasdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret dâhilin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Report this wiki page